diumenge, 23 de març del 2014

Primer entrenament de "llarg recorregut" per a la BTT.




Sí, llarg recorregut ha d'anar entre cometes perquè per molts serà un recorregut normal o fins i tot curt però, per a nosaltres, són més kilòmetres dels que fem normalment. També he de dir que vam fer molta pista i per tant, amb un temps similar al que dediquem els altres fins de setmana a pedalar, vam poder fer uns 20 Kms més.

La situació és que, en dues setmanes, hem d'anar a fer la Noguera Bike Race (ara les curses de BTT es veu que acaben totes amb aquestes dues paraules Bike i Race) i són 90 Kms amb uns 2200 metres de desnivell. Kilòmetres i desnivell que no solem fer mai....... jo em penso que des de la pedals de foc del 2012 que no faig uns kilòmetres ni un desnivell similar ( amb btt es clar).

Per tant necessitàvem, ja no dic entrenar perquè amb dos diumenges de per mig poca cosa pots fer però sí que volíem, saber o tenir una idea de com ens podia anar i quin ritme podíem assumir per acabar la "marxa" amb dignitat.

En un principi havíem d'anar cap al KM 92 però la predicció de fort vent ens ha fet canviar de pensament a mig camí i ens hem quedat sense anar més lluny que d'Almatret.

L'inici de la ruta a les 7:30 s'ha vist retrassat per un descuit meu i hem començat a les 7:45.
Amb ganes tots tres ( anava amb Sejo i Jordi, els que formen la meva companyia a les darreres sortides) de pedal hem anat per pista fins Almatret passant pel Refugi dels caçadors i arribant a la Roca Manxò. Des d'allí, amb un vent que cada cop s'anava esforçant més, hem acabat de pujar fins a la plaça del poble per un tram de la carretera vella i acabant per la LV-7046.

Havent comprovat que el vent era bastant molest hem escollit embarrancar-nos i fer la senda que es va obrir nova per la Xallenge d'aquest any. Són 5 Kms de corriol bastant divertits, però abans havíem de fer 5 kms més lluitant contra el vent per la pista ampla que dóna accés als molins.
Pràcticament tota la sortida d'avui l'hem hagut de fer afilerats per perjudicar-nos el mínim possible per culpa del vent.
Durant tota l'estona que hem estat fent aquesta senda, i la major part del tram de pujada per camí, el vent ha deixat de notar-se tant però encara hi era.

Quan hem tornat a coronar Almatret ja portàvem 40 Kms i semblava que teníem temps per no haver de tornar directament cap al poble, però havíem de saber quan temps perdríem ara que tot el trajecte era amb el vent de cara.
Aprofitant que els primers quilòmetres són de baixada hem intentat guanyar temps al crono portant un ritme alt encara que no haguéssim descansat gaire, i amb 20 minuts ja estàvem a les granges del Gili.

Solament portàvem 3 hores i 47 kilòmetres, si decidíem d'anar directament a casa no seria més que una sortida com les de molts altres diumenges, per això hem anat a pujar Montmaneu per baixar per la clàssica i l'entrepins, desprès sí que hem tornat a agafar pista, hem fet les Valletes del Metge i pel camí del riu hem acabat d'arribar al poble fent una mica de volta per la granja de l'Àngel de Borres per acabar d'arribar als 70 Kms.

Ha estat una ruta dureta amb l'esforç afegit de pedalar un 80% contravent o amb el vent entrant fort de costat, a sobre a l'inici del recorregut que haguéssim tingut el vent a favor el zerts encara no s'havia aixecat. Però ens ha servit per veure que el dia 6 no podem fer el ruc forçant el ritme a les pujades, hem d'agafar un ritme constant i anar fent.

70 Kms amb 1200 metres de desnivell en 4 hores i 17'.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada