dijous, 28 de març del 2013

Pujant per Sant Jaume

Aprofitant la setmana de vacances i que no tenia que anar a fer pastissos a la pastisseria familiar he pogut gafar la Btt per donar una volteta.

M'ha tocat sortir sol i, com que la dinàmica que tenia intenció de portar aquesta setmana era d'anar acumulant temps i kilòmetres a ritmes suaus, no volia forçar la màquina.

Tot i que disposava de temps suficient per poder fer una bona colla de kilòmetres, sobretot si els feia plans, no em podia permetre el luxe d'agafar el cotxe per canviar de terreny i anar cap al refugi i Montmaneu és el típic de sempre.....
Al final m'ha vingut al cap la ruta que es va fer caminant per la Granja d'Escarp i m'ha semblat bona idea d'anar a provar aquelles sendes per les que no havia passat encara. A més l'inici de la ruta és pla perquè havia d'anar per la vora del riu fins a arribar a la primera pujada que passa per l'ermita de Sant Jaume.

Decidit, aniria per la vora del riu fins a la Granja i desprès faria la pujada de Sant Jaume fins donar a l'engibós, cap a Montmaneu, Clàssica, Entrepins i cap a casa. Mentalment m'havia fet la ruta i em tocava un bon troç de pla fins arribar a la primera pujada, desprès ja ficaríem tot el ferro a la bici per mirar de pujar amb el mínim esforç.

Tot el tram de pla l'he fet respectant les pulsacions i pedalant molt còmode, a una mitja de 13 Km/h. Ara, segons em pensava, tenia que fer una pujadeta, planejar una mica més i acabar pujant l'engibós...... primera pujadeta, planejo una mica, fals pla de baixada, i....RAMPOT que m'ha fet ficar el peu a terra abans
d'arribar a la meitat, l'he hagut d'acabar a peu amb les pulsacions passant llindars sense problema.
Per fi tornava a planejar, o almenys això pensava. tot el tram fins arribar a l'engibós, que era la pendent que em feia més por per avui, ha estat un continu puja baixa per camins estrets, sendes i trialeres. No han estat més que 3,5 Kms però, entre pujades per sendes complicades, intentar fer fotos amb el temporitzador i fer algun vídeo m'ha portat 45 minuts!!!!!  I ara em tocava el pitjor!!!!
Tot el ferro ficat des del començament per no pujar de pulsacions i començo a pedalar la costa.... 65%.....70%.....75% encara que intentava baixar la cadència les pulsacions no paraven d'ascendir. Al final m'he deixat de fixar amb el pulsòmetre i he anat pujant intentant sentir-me còmode i prou.

Al arribar a dalt ja estava feta tota la feina, ara ja solament quedava disfrutar de les baixades. El terreny estava fabulós, el grip durant totes les sendes ha estat genial i permetien de poder arriscar fent algun wall ride  a les corves tancades. El problema és que el que de pujada m'ha costat 90 minuts baixant solament n'he estat 14 fins al camí principal i 40 minuts més fins al poble.

He intentat aprofitat totes les sendes i singletracks que em venien de pas - valletes del conde, senda de la vall de Mora, trialera del picado,....- però les baixades sempre es fan curtes.

Al final he estat gairebé 3 hores per fer la ruta de 35 km, sense respectar el pacte que havia fet amb mi mateix sobre les pulsacions - la mitjana ha estat de 135, però hi han hagut picos alts i durant més de 2 o 3 minuts-. He arribat a consumir 1283 Kcal.
A més he agafat un matí molt bo, amb sol i poc aire. Demà torno a pedalar aquest cop intentant mantenir les pulsacions baixes, en part per l'entrenament i en part perquè les cames comencen a estar cansades. A veure que passarà.

Salut!

2 comentaris:

  1. Com teu fas per fer-te fotos quan vas sol??

    ResponElimina
  2. hehehehe Pues, primer amb lo temportizador de la càmara, però quan em vaig cansar de fer tomes falses vaig descobrir que puc grabar tota la seqüència i desprès extreure un fotograma com a fotografia. El problema és que és una càmara de fotos i la definició no és gaire bona, però........ millor que haver de pujar 4 o 5 cops el mateix tram a peu per tenir una sola foto ja ho és.

    ResponElimina