dijous, 20 de juny del 2013

Canvi de ruta per l'aigua.

La setmana ha estat molt poc productiva. De sessions outdoor solament n'he fet avui dijous amb la bici de carretera.

La intenció era fer la ruta normal anant a Alcarràs i desprès tornar per Fraga, Massalcoreig i la Granja. I, com sempre, acabar anant fins a Mequinensa i tornar cap a Seròs.
Però aquesta setmana ha estat marcada per les pluges i el desgel de gran part de la neu dels Pirineus. Per això s'han desbordat tant el Segre com l'Ebre, que són els dos rius que tenim per la zona. Aquest fet ha fet que hagi vist alterada una mica la meva ruta.

De Seròs fins a Alcarràs tot ha anat perfecte amb el vent més a favor que en contra, per això he pogut mantenir velocitats properes als 30Km/h sense problemes.
Si d'anada el vent és a favor de tornada ha d'estar en contra, per això des d'Alcarràs fins a Fraga he hagut de baixar la velocitat treballant molta estona amb el plat petit i pinyons bastant alts per poder mantenir la cadència.

Quan he arribat a Fraga i he vist el nivell del riu m'ha vingut al cap que la carretera per la que tenia que passar ahir estava tallada i, tot i que el nivell ja anava de baixada, no sabia com ho trobaria.
Efectivament la carretera era tallada tot i que no es veia aigua que la creués, però no sabia segur si en trobaria en algun altre lloc i he decidit de donar mitja volta i anar a pedalar per Torrent, solament per estalviar-me la pujada del Sorolla.

Mentre anava pedalant direcció Mequinensa m'han començat a assaltar els dubtes,- si a Fraga està tallada la carretera, pot ser que també hi estigui la de Mequinensa fins a la Granja d'Escarp i després ja estem al lio. Hauré de trucar a algú per a que vagi a buscar a la Paula a la guarderia i jo tornar endarrere i arribar a casa a l'hora de dinar....... bé creuarem els dits i endavant.

Entre Torrent i Mequinensa he trobat treballadors de carreteres que retiraven les senyals de perill i això m'ha donat esperances, però al creuar el pont que dóna a l'Arbora&Ausonia......... dues valles i un cartell de carretera tallada. Sense pensar-meu i amb una petita dosis d'inconsciència he omès el cartell i he seguit endavant, - si trobo aigua ja giraré.

Per sort l'únic punt on l'aigua tallava l'asfalt era a la variant que van fer fa uns anys per no haver de passar per dins de la Granja d'Escarp, jo he passat per dins del poble i solucionat.

He arribat a casa amb el temps esperat 2 hores 27 minuts ( tot i el temps parat a Fraga), fent els kilòmetres que tocava 70 (28.5 Km/h de mitjana) i amb 1350 kcal més consumides.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada