dijous, 27 de juny del 2013

Una mica tocat, com era de suposar.

El fet que el ritme mantingut durant els 21.500 metres d'ahir fos més baix que el de fa dues setmanes no implica que, el córrer una distància tan llarga per mi, no comportés efectes secundaris.
Efectivament avui al agafar la flaca he notat com les cames no tenien càrrega. Les pulsacions han estat baixes durant tota l'estona però no hi havia manera de mantenir una cadència o un ritme decent en tota l'estona.
En els trams que el vent estava a favor encara semblava que la cosa anava mig bé, però no era més que un enganyabadocs. A la mínima pendent de l'asfalt o canvi de direcció de la bici o del vent ja estàvem a les mateixes.

La intenció era de fer la ruta de sempre arribant fins a Alcarràs i tornar per Fraga, Torrent, Mequinensa i la Granja d'Escarp. Però aquest cop, aprofitant que tenia 30 minuts més, volia pujar el port de Faió o el de Casp per veure com es portaven les cames en 29 dents al plat i 24 als pinyons fent una pujada una mica llarga.

La setmana passada, havent de parar una estona a Fraga, per culpa de tenir la carretera tallada per l'aigua, i portant el vent en contra durant molta estona, vaig poder fer tota la volta sense problemes de temps ni de cames. Aquesta setmana amb 30 minuts més m'haurien de faltar kilòmetres tot i augmentar la ruta fent la pujada que he dit abans.

La realitat ha estat una altra de ben diferent, tota la ruta ha estat una lluita contínua per no plegar i tornar cap a casa des del primer moment.
Cada cop que mirava les dades del garmin la moral anava a buscar la punta de les ungles del peu i la feinada era meva per intentar tornar-la a ficar, com a mínim, a l'altura de la cintura.
La cadència horrorosa ( 73 rpm de mitjana), la velocitat desastrosa ( 25,8 Km/h), totes les referències de temps que tenia eren dolentes, les cames demanaven un descans cada cop que es contraïen ( tenint en compte que són més de 11.500 pedalades no són poques queixes) i en canvi les pulsacions anaven sobrades (128 bpm)...... sobreentrenament....... o simplement cames cansades........ He descartat el sobreentrenament analitzant la càrrega que portava aquesta setmana per tant solament em calia recuperar els mètodes de recuperació ràpida que faig anar sempre que augmento o canvio els tipus d'entrenament.

Finalment no he pogut pujar cap dels dos ports per falta de temps, per descomptat que la pròxima setmana hi vaig un altre cop, i he arribat a casa amb 68 Kms fets en 2 hores 38 minuts....... M'ho he mirat pel costat positiu i almenys ha servit per entrenar el cap.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada