diumenge, 10 d’abril del 2011

Vida social Vs esport.

La vida és una contínua presa de decisions....... i si tens poca força de voluntat sempre acabes escollint la opció més fàcil, que sobint és la que menys et convé. Ahir a la nit vaig estar temptat de deixar estar la marxa d'avui al matí per a poder quedar-me més estona a casa del meu germà Carlos i de Cristina, i és que la intenció era d'anar solament a sopar i després a dormir, però ja se sap......... dissabte per la nit......... l'endemà és festa........bona companyia (estavem els 3 germans Isaac, Carlos i jo i les 3 respectives novies/dones Jeni, Cristina i Pat)......... dos copes de vi sopant........ cafè, copa i puro........ i les temptacions apareixen. Al final però, sobre la 1 i pico de la nit vaig decidir marxar i deixar que acabessin la nit sense mi.

Avui pel matí a les 7:00 peus a terra perquè a les 8:00 tenia intenció de començar la marxa. He esmorzat el vas de llet amb cereals de rigor, he comprobat que tingués tot el que em feia falta i cap a Mequinensa.

Després de la calor que ha fet els darrers dies pensava que avui també en faria però quan he sortit del cotxe he comprovat que la temperatura havia canviat (per sort) inclús feia una mica de vent.
Al final he començat a córrer a les 8:05. La temperatura era ideal per a fer activitat física i sense adonar-me'n m'he ficat a més de 12 Km/h tot i voler començar suau per no gripar el motor abans d'hora. Després del Km 1 començava la pujada de 3,5 Km que portava cap al primer avituallament, el ritme de pujada ha estat prou bò, sempre anava entre 7,8 i 9,5 Km/h. Al sortir del primer avituallament es partia entre la marxa curta i la llarga (jo he escollit la llarga, 21 Km) i quedaven 5 Kms fins al següent avituallament.
Aquests Kms molt més fàcils que els primers perquè pràcticament eren tots de baixada i a més per caminets i sendes que passaven per un barranquet, la qual cosa feia que el camí fos més entretingut i al final he arribat al següent avituallament sense adonar-me'n. Glop d'aigua, una mica de fruits secs i continuem, 5 Kms més i un altre avituallament.

El següent tram ha estat bastant variat, hi havia puja-baixes, zones planes i falsos plans amb tendència a pujar però he trobat que es podia portar un ritme bastant bò (crec que he fet una mitja de 12Km/h en aquest tram). Al següent avituallament hi havia tota classe de fruita: mansanes, peres, taronges i plàtans. Jo m'he menjat un platan, he fet un altre glop d'aigua i he continuat la marxa. 5 o 6 Kms més i FINAL.
L'últim tram, pràcticament tot de baixada. He anat tota l'estona per damunt de 12,5 Km/h i al Km 18 (quan pensava que solament me'n faltaven 3 per acabar), com que em trobava molt bé, he decidit apretar el ritme i ficar-me entre 14 i 15 Km/h fins al final. La meva sorpresa ha estat que aviat he vist que tornava a arribar a Mequinensa i que s'acabava la marxa. Al final m'han sortit 19,8 Kms, més d'1 Km menys del que pensava fer.

La veritat és que he acabat la marxa molt millor del que em pensava, jo crec que una de les claus ha estat el saber que cada 5 Kms hi havia un avituallament i així m'he anat ficant metes més curtes que si hagués hagut de fer els 20 Kms d'una tirada.

Total 19,8 Kms, 1h 42 m de treball, 160 ppm de mitjana, 1676 Kcal consumides i un ritme mitg (comptant les petites parades als avituallaments) de 11,3 Km/h.

PD: Una experiència recomanable a tothom: avituallaments molt bons, la gent super amable, i el recoregut molt bonic i entretingut. Felicitacions per a l'organització.

PD2: Quan surtin les fotos a la pàgina de la marxa ja les penjaré al blog.

2 comentaris:

  1. M'agrada que tinguis que pendre desicions i que l'angel guanyi al dimoni, perque ja saps que sempre hi ha una recompensa i despres vas dinar com un campeon (o sigui caragols i solomillo al foc a terra amb una mica de foia) i molt bona companyia

    ResponElimina
  2. Bueno bueno, lo dolent de prendre decisions és que no sempre guanya l'angelet (ja ho saps prou tu)però mira, aquesta vegada ho vaig saber fer.
    Xtos.

    ResponElimina