diumenge, 15 de gener del 2012

Revoltant el Bovalar.


A Seròs feien la festa de Sant Antoni amb una foguera enorme i un esmorzar a base de llangonissa, cansalada i botifarra a la brasa. A les 12 de migdia és quan es fan els tres tombs durant els quals un grup de cornetes i tambors marquen el pas de la gent que volen anar a beneir els seus animals i a una trentena de cavalls i genets que cada any venen al poble per celebrar aquesta festa.
Nosaltres, una dotzena de ciclistes, hem decidit de sortir d'hora, pro ben d'hora ben d'hora per poder arribar aviat a casa i anar a fer un entrepà amb les respectives famílies a la foguera.

Els integrants inicials del comando Bovalar erem Jordi Albà, Josep Xavier, Bolado, Dani, Xavi Vergé, Sergi, Joel, Edgard i jo. Solament arrancar a pedalar des de la foguera ens hem trobat amb Pere, Juanjo i Javier que han començat la ruta amb nosaltres tot i que desprès, quan nosaltres hem començat a pujar i baixar per sendes, han anat cap a Montmaneu. I finalment, quan hem arribat a la pujada de Sebasa, se'ns han unit Alexandre i Marcel (que pel que es veu no se'n perd ni una des que té la bici nova).
Com ja he dit la intenció era anar revolotejant pel Bovalar pujant i baixant les sendes que hi ha que, tot i que no són llargues, són divertides. Ha estat una sortida molt més tècnica que física perquè la distància ha estat curta però tant les pujades com les baixades requerien atenció i destresa ( les dues caigudes que hi han hagut corroboren aquesta afirmació). El ritme de sortida ha estat bò, inclús a la primera pujada hi ha hagut una mica de "pique" entre Alexandre, Bolado i jo que m'han fet ficar el "cor de colom". Avui ens podíem permetre de fer aqeusts demarratges aviat perquè sabíem que no ho pagaríem a última hora ja que disposàbem de menys de dues hores per pedalar.
Tota la jornada ha transcorregut sense incidents fins a la caiguda de Joel, que no sé massa bé com ha anat però l'he vist caure just davant meu fent un parell de tombarelles senda avall, de la qual es pot dir que ha estat de sort perquè no s'ha fet mal tot i anar tota l'estona per llocs amb pedres, de tamany considereble, soltes per tot arreu.
Avui el premi de la mecànica se l'ha endut Jordi, que ha tingut una punxada múltiple al gomàtic que el moc no ha pogut tapar i hem estat una bona estona intentant arranjar per, al final, haver d'acabar fent la fugida del pica soques - sortida a l'esprint i parada a ficar vent, sortida a l'esprint i parada a ficar vent, sortida.....-

Al final m'han sortit 15.5 Kms en 1 hora i 43 minuts (el temps és total que jo no el paro quan estem canviant un neumàtic o parem a comentar alguna jugada, el temps en moviment ha estat de 1 hora i 3 minuts) 183 metres de desnivell i 943 Kcal.


Salut!

1 comentari:

  1. uapaaaaaaaaaaaaaala

    mamons aixo no m'ho esperava, etcccc son els comentaris que he sentit pero al final los que l'ahn fet em sembla que han sucumbit al meravellos terreno desconegut que hi ha , a mes si un presses li va lo rotllo, ostic pedres anem-hi ja es la ostia.
    Surtideta de lo mes practicable i al costat de casa.
    com deia quell si damos mas vueltas que los caragoles a las tuercas

    au ara ja sera dies de preparació i apretar les dents per la Xallenge 2012

    ResponElimina